Βρίσκεστε εδώ: Ηλεκτρονικό Αρχείο


Δελτίο Τύπου 38/2018

Ασφαλές Διαδίκτυο: Η Cyta σταθερά δίπλα στην Παιδεία και τους νέους
Για ακόμα μια χρονιά ειδικές εκπαιδεύσεις από τη Cytanet

Όπως κάθε χρόνο, η Cytanet συνεχίζει και φέτος την εκστρατεία της για εκπαίδευση των μαθητών στα σχολεία σε θέματα που αφορούν στο διαδίκτυο. Αναγνωρίζοντας ότι η εκπαίδευση των παιδιών, αλλά και των γονιών τους, αποκτά όλο και μεγαλύτερη σημασία στις μέρες μας όπου το ψηφιακό περιβάλλον αλλάζει με γρήγορους ρυθμούς, η ασφαλής χρήση του διαδικτύου αποτελεί διαχρονικό μέλημα της Cyta. Η εκπαίδευση και η ενημέρωση του κοινού αποτελούν τη βάση για την κατάλληλη προετοιμασία όλων μας στην αναγνώριση και διαχείριση των κινδύνων του διαδικτύου, αλλά και για την καλύτερη αξιοποίηση των γνώσεων, της ψυχαγωγίας και της επικοινωνίας που προσφέρει.

Οι εκπαιδευτικές παρουσιάσεις της Cytanet θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους 2018-2019 σε όλα τα σχολεία Δημοτικής, Μέσης και Τεχνικής Εκπαίδευσης, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Έργου CYberSafety και σε συνεργασία με το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού.

Η ομάδα της Cyta αποτελείται από εννέα (9) εκπαιδευτές και μέχρι σήμερα έχει πραγματοποιήσει πέραν των 1.300 παρουσιάσεων σε σχολεία σε όλη την Κύπρο, σε ένα σύνολο 140.000 μαθητών και εκπαιδευτικών. Ανάλογες παρουσιάσεις διοργανώνονται και για τους γονείς σε συνεργασία με τους Συνδέσμους Γονέων και την Παγκύπρια Σχολή Γονέων. Οι επιπρόσθετες δράσεις της εκστρατείας περιλαμβάνουν την εφαρμογή αντίστοιχου προγράμματος εκπαιδεύσεων και βιωματικών δραστηριοτήτων σε συνεργασία με το Σώμα Προσκόπων Κύπρου, καθώς και την ετοιμασία και διανομή ενημερωτικού υλικού, διαγωνισμούς και τη συνδιοργάνωση ημερίδων.

Η Cyta, έχοντας πλήρη επίγνωση της ευθύνης που έχει ως ηγέτης στον τομέα των επικοινωνιών στην Κύπρο, εντάσσει τη δράση αυτή στο πλαίσιο της Εταιρικής Κοινωνικής της Ευθύνης, αποδεικνύοντας την ευαισθησία και τη διαχρονική προσφορά της σε θέματα που απασχολούν την κοινωνία του τόπου μας και ιδιαίτερα εκείνων που αφορούν στην Παιδεία και στους νέους.

Γραφείο Τύπου
Διεύθυνση Εταιρικής Επικοινωνίας Cyta




επιστροφή στην αρχή



Cyta © 2019. All Rights Reserved.